Skip to content

Analiza

Rusia dhe gjenocidi serb në Srebrenicë

09. 07. 2015 nga Frank Shkreli

frank_shkrel.jpg

Me rastin e 20-vjetorit të masakrës serbe mbi popullatën civile boshnjake në Srebrenicë të Bosjnjës, Britania e Madhe kishte paraqitur një projekt-rezolutë në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara për të cilësuar masakrën e vitit 1995 në Srebrenicë, me emërin që i takon dhe që meriton, dmth., një krim gjenocidi kundër njerëzimit.  Ky përvjetor shënon pra vrasjen e nja 8-mijë burrave dhe djemëve boshnjakë civilë të paarmatosur nga forcat kriminale serbe. 

Greqia do shkelmohet nga Unioni si shembull për të tjerët

07. 07. 2015 nga Vëzhguesi

union.jpg

Greqia prodhon vetëm 1% të GDP-se të BE-së, pra impakti i largimit të saj nga Unioni do jetë i papërfillshëm. Borxhi grek është 350 miliarde euro, një shumë përrallore që grekët s'do mund ta paguajnë për dekada. Nëse grekët do tolerohen këtë rradhë, atëhere vende të tjera të BE-së me përmasa të larta borxhi do synojnë të njëjtën lojë, gjë që do sillte shkatërrimin e Unionit.

Rënia e Greqisë! - Turizmi jo më industri fitimprurëse?

02. 07. 2015 nga Vëzhguesi

kub.jpg

Jo vetëm Greqia, por edhe Spanja, Portugalia e ndoshta Italia, pra vendet e dizenjuara për turizëm bregdetar e qejf, po bien një nga një si gjethe fiku. Kjo nënkupton se turizmi veror (një sezonal) është një opsion i mbaruar sot në botën e integruar e ekonominë globale. Ashtu si çdo gjë tjetër që po koncentrohet, edhe turizmi bregdetar po shkon në vendet me katër sezone vere (vendet rreth Ekuadorit).

Rusia e dobët shton vendosmërinë e Europës vs. Greqisë

30. 06. 2015 nga Vëzhguesi

Kali T

Prej 200 vjetësh tashmë Greqia vijon shantazhin ndaj Perëndimit se nëse nuk i jep para do sjell Rusinë në brigjet greke. Pasi rusët i dhuruan pavarësinë nga Turqia më 1821, Greqia kuptoi faktin se mund të cënonte status quo-në qindravjeçare të Mesdheut nëse sillte ruset në brigjet greke, dhe që atëherë kërcënon Perëndimin me këtë skenar të paskrupull, duke përfituar jo vetëm vëmendje e miliarda nga bota Perëndimore, por edhe shkatërim të konfiguracionit historik kufitar të fqinjëve.

Humbi zgjedhjet, por doli fitues

25. 06. 2015 nga Frank Shkreli

Frank_Shkreli.jpg

Të dielën që kaloi në Shqipëri u mbajtën zgjedhjet vendore anë e mbanë vendit, por ajo që tërhoqi vëmendjen më të madhe ishte natyrisht konkurenca për Bashkinë e Tiranës midis kandidatit të Partisë Demokratike, Dr. Halim Kosova dhe rivalit të tij socialist, Z. Erion Veliaj. Pas një fushate agresive progandistike në ekran dhe mbështetjes së fortë nga partia e tij -- gjë që i mungonte kandidatit demokrat Dr. Halim Kosova -- kandidati i Partisë Socialiste shënoi një fitore dërmuese në kryeqytetin shqiptar.

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar