Skip to content

Analiza

Post scriptum i ''Samitit'' të Diasporës

24. 11. 2016 nga Frank Shkreli

Frank Sh

Nuk dua të komentoj mbi suksesin ose dështimin e pjesëshëm ose të tërë të “samitit” që u cilësua si i pari i diasporës që u mbajtë javën e kaluar në Tiranë, pasi nuk isha i pranishëm dhe nuk dua të bëjë gjykime ose vlerësime nga kjo anë e oqeanit, megjithse në median shqiptare janë shfaqur vlersime në favor dhe kundër. Vetë Kryeministri Rama kërkoi falje për mungesat që mund të kenë ndodhur në organizimin e samitit.

Ballkani në vorbullen e kusuritjeve të mëdha!

21. 11. 2016 nga Ismet Hajrullahu

Ismet Hajrullahu

Dalja e Britanisë nga BE-ja apo mbase edhe ndonjë dalje tjetër nga ky Union në të ardhmen, do të çonte projektin e BE-së drejt shpërbërjes. Prishja e BE-së, do të ishte një humbje e madhe, po jo edhe aq për shqiptarët në Ballkan për vete faktin se nuk mund të kemi pasoja të mëdha pasi nuk jemi pjesë e saj. Por, çfarë do të ndodhte dhe si do mbroheshin Shqipëria e Kosova nëse një gjë e tillë ndodh me NATO-n ,siç dha disa sinjale vetë presidenti i sapozgjedhur amerikan Trump?

Shqipëria shtet i dështuar - D. Trump mund t'jua dhuroj fqinjëve

21. 11. 2016 nga Vëzhguesi

Donald Trump

Ndër gjërat konkrete që D. Trump përmendi specifikisht gjatë fushatës elektorale në ShBA ishte pozicionimi i tij pro' Rusisë ne lidhje me bombardimet amerikane kundër Serbisë, bombardime që çliruan shqiptarët e Kosovës. Filozofia bazë e Donald Trump është rivendosja e status-quo-së së hershme, e cila sipas tij prodhonte më shumë stabilitet e mirëqenie.

Qeveria ka rënë, por s'e do as PD

14. 05. 2016 nga Vëzhguesi

Gazeta_1.JPG

Është mëse evidente tani se Ramës i ka mbetur qeveria në dorë, dhe s'di ç'të bëj me të. Problemi është se as PD s'e do qeverinë në gjendjen që është katandisur arka e shtetit, me një super-borxh stratosferik, i ngjashëm me atë që solli kolapsjen e Greqisë. Por Greqine e "bailed out" (shpetoi) bota, kurse Shqipërinë e shkretë (pa impakt në bursën botërore) askush s'do e shpëtoj nga fundosja.

Punët me penis e vagina që hapi Rilindja (ripjellja) në Shqipëri

13. 05. 2016 nga Vëzhguesi

fenomen

Çfarë të shokon në fenomenin Shukriu është konfidenca deri në rutinë gjatë abuzimit seksual me detyrën, element ky që ndriçon faktin e dhimbshëm se rasti Shukriu jo vetëm që s'është aksidental, por mëse i konsoliduar (e madje i trainuar) në administratën shtetërore shqiptare. Por jo vetëm kaq, imagjinoni kur e bëri Shukriu në një zonë të prapambetur e konservatore si Dibra, po në Tiranë çfarë ndodh?!

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar