Skip to content

Analiza

Dita e Dëshmorëve, ndoshta e shtuna e parë e Majit

07. 05. 2016 nga Vëzhguesi

Gazeta_1.JPG

Diçka duhet bërë në këtë aspekt, e duhet bërë shpejt. Shteti duhet të ndërhyjë, kjo situatë nuk shtyhet më, pasi mbi të gjitha është ofenduese jo vetëm për të rënët, por edhe për familjet e dëshmorëve e pasardhësit e tyre. Por edhe për kombin në tërësi, sepse godet keqas patriotizmin e nacionalizmin shqiptar.

Quo Vadis Albania?

07. 05. 2016 nga Frank Shkreli

frank_shkrel.jpg

E di se kjo pyetje përdoret shpesh dhe si e tillë tingëllon pak si e mërzitshëme, por duke ndjekur situatën aktuale në Shqipëri -- sidomos debatet mbi reformën në drejtësi -- është e pamundur të mos bëhet pyetja se, “Ku po shkon Shqipëria”? Sa për një përspektivë historike, fraza “Quo Vadis”, “Ku po Shkon?”, e ka rrënjën në traditën e krishtërë, ku sipas kësaj tradite, ndërsa Shën Pjetri po largohej nga Roma për t’i ikur kryqëzimit të tij të sigurt, hasë në Jezu-Krishtin dhe Shën Pjetri e pyet atë: Quo Vadis Domine?

Amerikanët votojnë Trumpin se do dëboj meksikanët e myslimanët (dhe shqiptarët)

27. 04. 2016 nga Vëzhguesi

trump.jpg

Kjo është e vetmja platformë "serioze" që Donald Trump ka shpalosur para publikut amerikan, dhe shumë amerikanë, që tashmë janë lodhur nga prezenca e meksikanëve në qytetet e tyre (megjithëse meksikanët u vjelin duhanin në plantacionet e ferrit, u vjelin frutat, u korrin barin e bahçeve, u pastrojnë shtëpitë etc., - punë që amerikanët s'do i bëjnë nëse do ikin meksikanët), mendojnë se Trumpi do u pastroj vendin nga latinët.

Maqedonia ''fuçi baruti'' mes Rusisë e BE-së

26. 04. 2016 nga Vëzhguesi

maqedonia.jpg

Ballkani e ka marrë nofkën "fuçi baruti" nga Maqedonia, më 1913. Atë vit do shpërthente Lufta e Dytë Ballkanike për shkak të Maqedonisë. Lufta e Parë Ballkanike (1912) u bë nga sllavët ballkanas (plus Greqinë) nën lidershipin e Rusisë për të dëbuar Perandorinë Osmane. Dhe e dëbuan shpejt. Europa u surprizua atëherë, gjë që e shtrëngoi të bënte me shpejtësi Konferencën e Ambasadorëve në Londër për kufijtë.

Asnjë protestë sot në Tiranë në ''Ditën e Tokës'' kundër krimit ekologjik te Liqeni

22. 04. 2016 nga Vëzhguesi

Betoni te Liqeni

Një protestë e tillë sot do tërhiqte menjëhere vëmendjen e botës dhe do hynte në rekordet e tyre, por shqipot si ngahera vijojnë të funksionojnë disi informalë në raport me botën (nuk e kuptojnë dhe nuk kuptohen nga ajo). Ndërsa kanë muaj që ndeshen me Erionin për masakrën ekologjike tek Liqeni, sot supozohej të bënin edhe më shumë zhurmë, sepse sot në "Ditën e Tokës" u firmos në New York (OKB) nga 170 vende (edhe Shqipëria) "Marrëveshjen e Parisit për Klimën", për mbrojtjen e Tokës, parqeve, pyjeve...

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar