Skip to content

Analiza

Rama nuk është diktator, Rama është i paaftë

20. 03. 2016 nga Vëzhguesi

karroce.jpg

Meqenëse jemi një popull që gjërat i përjetojmë emocionalisht rëndë, ose i komentojmë me gjuhë të fortë emocionale, në dy variantet e gjendjes, ose tejet entuaziastë, ose ekstremisht të dëshpëruar, për të "qetësuar" këtë kategorinë e fundit, që tani pas kongresit të PS-se po e etiketon Ramën fashist e diktator, kam përshtypjen se nuk është ashtu. Rama është një i paaftë, jo diktator.

Blushi i zgjuar e jo karizmatik vs. Rama karizmatik e i ''fjetur''

11. 03. 2016 nga Vëzhguesi

Boks PS

Është i njëjti ekuacion i stër-lashtë i politikës shqiptare. Ndoshta Rama do e kishte më të lehtë të bashkëpunonte me Blushin, qoftë dhe të bënte ndonjë lëvizje në qeveri për të, por zgjodhi rrugën e konfrontimit. Me ç'duket Rama beson se karizma e tij do triumfoj eventualisht, por pyetja është: çfarë ai do humb?

Erion, ndërto parqe të reja në Tiranë, jo të shkatërrosh të vetmin

09. 03. 2016 nga Vëzhguesi

park.jpg

Para shtëpisë sime (përtej Atlantikut ku jetoj) është një park i madh, me 10 fusha futbolli njëra pas tjetrës. Dy-tre kilometra më tutje është një tjetër park gjigand, me fusha sporti, shtigje vrapimi, vende pushimi, grilla për pjekje etc. Çdo bllok (10 mije banore) ka parkun e vet në qytetin tim që është 3 here sa popullsia e Shqipërisë.

Familja Jashari: Çelni sytë, bashkohuni!

06. 03. 2016 nga Frank Shkreli

frank_shkrel.jpg

Kosova dhe mbarë kombi kujtuan me manifestime 18-vjetorin e fillimit të luftës së armatosur të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe të sakrificave të mijëra dëshmorëve të kombit, luftë e cila me ndihmën dhe me ndërhyrjen ushtarake të aleancës së NATO-s dhe miqve perëndimorë të shqiptarëve, çoi në çlirimin e trojeve dardane, duke dëbuar nga Kosova forcat terroriste të ushtrisë dhe policisë serbe. Ka shumë për tu festuar, pasi për 8 vjetë tani Kosova gëzon pavarësinë dhe është njohur mbi 100 shtete anë e mbanë botës.

Erion Veliaj tani si Gazidede

06. 03. 2016 nga Vëzhguesi

Protesta te parku

Sinqerisht nuk kuptoj çfarë ka në mendje! Kaq fanatik i verbër të jetë, që është gati të shkatërroj pemët e parkut të Tiranës, për një kënd lojrash ku të loz djali i Ramës (siç flitet)? A shikon ky person se ç'bëhet vërdallë në Shqipëri?! A shikon ky njeri se këto 25 vjet Shqipëria rrënoi 80% të sipërfaqes së saj pyjore, dhe sot vendi ndodhet në emergjenci të larte ekologjike, në prag të zhdukjes fizike, ku pas çdo rënie shiu ndodh përmbytje?!

Lajmet e Fundit

Kritiket-Blog Letersi Kritika-dejavu Kalendar